Bryggmästare – och före detta fysiklärare – Mikkel Borg Bjergsø har alltid varit intresserad av att experimentera. Ända sedan han startade sitt bryggeri Mikkeller i Köpenhamn 2005 har han experimenterat med malt, humle, jäst och vatten och lyckats brygga öl som påminner om allt ifrån champagne till stekt bacon.
Under 2012 lanserade bryggeriet fyra öl bryggda med årstiderna som inspiration. Med samma progressiva inställning som Mikkeller har till sitt traditionella hantverk skulle även den grafiska formen tolka årstiderna. Genom en värmekänslig färg går symbolerna på etiketten från en årstid till en annan. När flaskan är kall visas föregående årstids symbol och när den kalla ölen dricks ur tynar den värmekänsliga färgen bort och kvar blir en symbol för den aktuella årstiden. Formen bryter medvetet mot de konventioner som råder inom ölkulturen där man generellt sätt kommunicerar tradition. Istället används ett kontemporärt formspråk där övergången mellan årstiderna står i fokus.