Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 > Nominerade Guldägget 2024 >

Sedir: Processen

Sedir lagar mat på instagram. I en tydlig och lättföljd process delar han med sig av både recept och matfilosofi. Boken tar vid där instagram slutar, utan introduktion och med första receptet redan på omslaget. Kolofon, innehållsförteckning och filosofitexter är förpassade till mittuppslagen. Recepten är matlagningssäkrade i ett skyddsomslag av tjock plast och med ett högblankt, avtorkningsbart bestruket papper. Resultatet är en kokbok lik hur kokböcker var förr, som ett av kökets redskap, kniven, skärbrädan och rivjärnet.

Arbetsgrupp

  • Författare
    Sedir Ajeenah
  • Designer
    Peter Herrmann, Open Studio
  • Designer
    Karin Ahlgren, Open Studio
  • Final Art
    Jessica Carenfelt, Open Studio
  • Foto
    Petter Bäcklund, Skarp Agent
  • Stylist
    Hedvig Billengren Lindenbaum, Skarp Agent
  • Fotoassistent
    Rebecca Lindblad
  • Projektledning fotoproduktion
    Andrea Hasselrot, Skarp Projects
  • Prepress
    JK Morris
  • Tryckeri
    Livonia Print Ltd
  • Förläggare
    Michaéla Marmgren, Norstedts Förlag
  • PR
    Sara Dobareh, Norstedts Förlag