SKICKA IN DITT BIDRAG HÄR!

Drinkspiration by Absolut

Kategori: Interaktivt
År: 2010
Valör: Diplom
Uppdragsgivare: The Absolut Company

Har du någonsin befunnit dig i en bar utan att egentligen veta vad du ska beställa? DRINKSPIRATION är designad utifrån insikten att de flesta personer i Absolut Vodkas publik endast kan mellan 2 och 7 drinkar i huvudet.

DRINKSPIRATION ser till att detta problem blir ett minns blott. Applikationen, som finns för iPhone och Android-mobiltelefoner, hjälper dig med personliga drinkrekommendationer, enkla att beställa av bartendern.
Applikationen ger användaren personliga drinkrekommendationer utifrån en rad variabler som personlig smak, plats, tid på dygnet, barens bakgrundsljudvolym, sällskap etc.

DRINKSPIRATION passar både amatören som vill beställa den populäraste drinken i baren samtidigt som den kan fungera som lexikon och redskap för den professionella bartendern. Självklart är all funktionalitet i appen kopplad till sociala medier så som Facebook och Twitter, vilket gör att ens vänner vet var man är och vilken drink man gillar. All användaraktivitet lagras och presenteras även i realtid på ABSOLUT DRINKS.

Förutom att ge användaren ett mervärde ger DRINKSPIRATION också Absolut Vodka en större insikt i vilka drinkar som är populära just nu runt om i världen.


Arbetsgrupp

Art Director
Ted Persson

Creative Director
Ted Persson

Designer
Fredrik Karlsson

Kundansvarig
Stefan Persson

Planner
Zoe Turnbull, Krista Freibaum

Produktionsledare
Jocke Wissing

Projektledare
Anders Larsson

Uppdragsgivare
Fredrick Tallroth, Fredrik Thorsén


Andra vinnare i kategorin