SKICKA IN DITT BIDRAG HÄR!

Villa Contemporary Art

År: 2011
Valör: Diplom

Villa, en ny samlingsplats för den mest intressanta samtidskonsten, bryter helt ny mark inom konstvärlden. Inte ett galleri, utan en konsthandel i ordets ursprungliga bemärkelse, flyttar Villa den bästa kontemporära konsten från stundtals otillgängliga gallerier, till kärnan av Stockholms innerstad.

Den konstintresserade behöver inte längre ägna hela söndagen åt att fara kors och tvärs genom stan för att gå på utställningar – i och med öppningen av Villa finns en helt ny värld av kvalitetskonst mitt på Birger Jarlsgatan, med ett utbud i ständig förändring. Etablerade konstnärer visas bredvid nya okända förmågor. Screenprintskollektiv från USAs västkust, Brooklyns hetaste stjärnor, gatukonstnärer från Latinamerika, konceptuella grafiska formgivare från Tokyo och nyutexaminerade talanger från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm – alla samsas i samma utställningssal.

Med unika verk som för en tusenlapp och uppåt kan gå från butik till vardagsrumsvägg på några timmar slår Villa hål på myten om att konst är svårt, dyrt och endast till för en invigd elit. Här går förstagångsköparen jämte den erfarne samlaren, båda ivriga att få nya intryck, stöda kulturlivet och kanske göra en investering för egen del. Det var länge sedan konst var reserverad för palats och fina salonger, men verkligheten har inte hunnit ikapp de förändrade maktstrukturerna. Villa tar den insikten till folket: en konsthandel för en era där konst är helt och hållet inspirerande, unik och personlig.


Arbetsgrupp

AD-assistent
Lukas Nässil

Art Director
Oskar Kron

Creative Director
Thomas Kurppa

Produktionsledare
Johan Matsgård

Projektledare
Måns Jacobsson Hosk

Övrigt
Boys Don't Cry, Grandin Flying Circus


Andra vinnare i kategorin